1849.október 6-ra emlékeztünk

Hagyományainkhoz híven az idei tanélvben is megemlékeztünk a Nemzeti Gyásznaphoz kapcsolódóan az aradi síkon kivégzett tizenhárom tábornokról, a budai várbörtön udvarán golyó általi halálra ítélt Batthyány Lajosról, valamint a császári udvar megtorlásának áldozatairól.

     Az emléknap emlékműsorral kezdődött, melyet Kummer Zsuzsa szerkesztett. Az előadáson együtt szerepeltek az iskola felső tagozatos és 9. évfolyamos diákjai, valamint az intézmény pedagógusaiból alakult kamarakórus. Verset mondott Horváth Alex 8. osztályos tanuló. A megemlékezésen helytörténeti érdekességeket és filmajánlót is láthattak a résztvevők. A műsor végén katonadalokat énekeltünk, zongorán közreműködött Darvas Zsolt. Az előzetesen kiadott „emléktábla kereső„ feladatot teljesítő osztályok átvehették jutalmukat.

     Az emléknap méltó befejezése a „ 6 körös futás „ volt Bánhegyi Attila, valamint Frankné Rajki Krisztina és Tóth Attila testnevelő tanárok vezetésével, melyet osztályonként váltófutással, vagy egyénileg teljesítettek a tanulók.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.