Az értelmileg akadályozottak általános iskolai tagozatának elvégzése után tanulóink a készségfejlesztő speciális szakiskolai tagozaton folytatják tanulmányaikat. A képzés 4 éves.

A 9E-10E. előkészítő évfolyam célja, feladata a szakképzés előkészítése. Ezek az évfolyamok az általános műveltségi és praktikus ismeretek mellett felkészítik a tanulókat a gyakorlati évfolyamokra.

A 11-12. évfolyamon két szakma elméleti és gyakorlati képzését vezetjük be:

Szakma neve Végzettség Felvételi követelmény Képzési idő Választható nyelv Felvehető létszám
Udvaros tanúsítvány 8 általános 2 (9-10 E.) + 2 év 8 fő
Szövött-tárgy készítő tanúsítvány 8 általános 2 (9-10 E.) + 2 év 7 fő

A szakképzéssel szeretnénk elérni, hogy a tanulókat képessé tegyük a társadalomba való beilleszkedésre, egyszerű, jól begyakorolt munkafolyamatok elvégzésére, a munkavégzésben a sikerélmény szerzés a társadalmi hasznosságra való törekvésre. A szakmai ismeretek mellett folytatjuk a műveltségi és gyakorlati ismeretek oktatását, amely segíti az értelmileg akadályozott fiatalt a mindennapi élethelyzetekben eligazodni, megfelelő társas kapcsolatokat kialakítani és fenntartani.

A műveltségi területek tanításának célja a minél teljesebb és önállóbb felnőtt életforma kialakítása. Mindezen célok megvalósítása érdekében kiegészítő terápiákat alkalmazunk:

  • úszás,
  • logopédia,
  • informatika,
  • gyógytorna,
  • Ayres terápia.

Az iskolai nevelést-oktatást a gyógypedagógusok gyógypedagógiai asszisztens segítségével végzik.